Meteen naar de inhoud

Energiekosten Vergelijken

Goedkope Energie

De energievergelijker berekent de laagste kostprijs voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de lasten voor stroom en gas apart en kan op deze manier het goedkoopste overeenkomst weergeven. De kosten voor elektriciteit wordt berekend door de kosten voor elektriciteit, belasting, leveringskosten, de kosten voor vastrecht en de gemiddelde kosten voor onderhoud van het netwerk op te tellen, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze manier kunt u precies uw verwachte kosten per jaar en kosten per kWh terugvinden. De kosten voor gas worden gevormd door de kosten voor gas, belastingen, leveringskosten, kosten voor vastrecht en de gemiddelde kosten voor netwerkonderhoud op te tellen en hier de eventuele kortingen af te trekken. Op deze wijze kunt u precies de de kosten op jaarbasis berekenen en de prijs per kWh stroom of per kubieke meter gas.

Energie vergelijken is dé manier om de meest goedkope energieleverancier te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening geld overhouden!

Pre’s van overstappen

  • Honderden euro’s besparen
  • Overstappen is helemaal gratis
  • Zelf je ideale energieovereenkomst kiezen
  • Profiteren van kortingen

Energie vergelijken doe je voornamelijk op energieprijzen. Je kunt de energievergelijking persoonlijk maken door je eigen energieverbruik en adres in te vullen. Bij ons kun je tijdens het energie vergelijken niet alleen filteren op prijs, maar ook op onder andere beoordeling, duurzaamheid, geldigheid en type contract. Je kunt dus kiezen voor de voordeligste energieleverancier, maar ook voor de meest duurzame of de aanbieder met de voordeligste beoordeling.

Waarom energie vergelijken?

Zit je al jaren bij dezelfde energieleverancier en betaal je daardoor honderden euro’s per jaar te veel? Grote kans van wel. Overstappers kunnen namelijk rekenen op extra lage tarieven en eenmalige kortingen. Wil je weten of jij kunt uitsparen op jouw energiekosten? Niet moeilijk, hoor. Vul je gegevens in en bekijk de beste deals op basis van je verbruik en wensen.

Online energie vergelijken

Dit doe je algemeen lekker online. Door de energie ervaringen van Vattenfall met andere bedrijven te vergelijken, kun je rustig de juiste keuze te maken. Tevens het immers kostenplaatje is gemakkelijk te vergelijken dankzij online vergelijkingstools. Op basis van enkele persoonlijke gegevens kan de machine voor jou uitzoeken waar je het voordeligst uit bent. Je krijgt een duidelijk overzicht te zien, waarbij de goedkoopste leverancier op de 1ste plek pronkt. Zeker kun je ook verder scrollen en onderzoeken waardoor deze goedkoper is en wat dit voor jou inhoudt. Dankzij deze websites is het vergelijken van energie nog nooit zo simpel geweest.

De allergoedkoopste energie en gas leverancier binnen bereik

De meest goedkope energie en gas leveranciers ziet u in onze energievergelijking. Hoe kan het dat wij deze kortingen kunnen bieden? Nou dat zit zo: Energieaanbieders proberen online op energievergelijkers als voordeligste energiemaatschappij in de vergelijking te komen. Dat kan alleen als de laagste energiekosten bieden. Energiebedrijven concurreren voornamelijk op prijs. De meeste klanten kiezen namelijk de meest voordelige energieleverancier. De energiemaatschappij die als meest goedkope in de energievergelijking staat verwelkomt daarom de meeste nieuwe klanten.

Dubbelcheck de energieprijzen met onze vergelijking

Dubbelcheck immer de energieprijzen met onze energievergelijking zodat u zeker weet tevens echt de voordeligste prijzen krijgt. Met de voordeligste energieprijzen kunt u tot wel €600 per kalenderjaar besparen. En deze hoge besparing geldt dan met name voor de slapende consumenten. Dat zijn zij die nooit eerder een energievergelijking hebben gedaan. Ze zijn al jaren bij de oude vertrouwde leverancier en betalen dus nog een oud tarief die niet meer actueel is. De energieprijzen veranderen steeds. twee keer per twaalf maanden kondigen de energiebedrijven dan tevens nieuwe tarieven aan. gas en elektriciteit bestaan uit de kosten per eenheid, belasting op energie, btw en vastrechtkosten. De tarieven voor energie veranderen flink per leverancier en ook uw locatie kan effect hebben op de prijs. Jarenlang bij dezelfde gas- en stroomleverancier klant blijven is niet voordelig, daardoor is het interessant om met regelmaat uw kosten te vergelijken met andere

Waarom vergelijken?

Wist u dat gas en licht vergelijken dé manier is om de goedkoopste leverancier te vinden? En dat u hierdoor veel uitgaven aan energie kunt geld besparen? Het invullen van de vergelijker is ook nog eens erg gemakkelijk. En overstappen daarna ook!

  • Duurt maar een paar minuten.
  • Overstappen is in enkele stappen gedaan.
  • Het gewin is al eenvoudig enkele honderden euro’s

Gas en licht vergelijken loont! tevens u kunt honderden euro’s per jaar overhouden aan uw gas- en stroomkomsten. U kunt er natuurlijk voor kiezen om uw overeenkomst voor twee of 3 jaar vast te laten zetten, dan bent u verzekerd tegen prijsstijgingen. Echter, verzekeraars van gaslicht bieden steeds hogere overstapkortingen aan voor nieuwe klanten. Daar kunt u voordeel mee halen door ieder jaar een andere provider te kiezen. Vergelijk dus voor je contract afloopt opnieuw uw energiekosten op hier en profiteer van veel voordeel.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals eerder gezegd kunnen de kosten voor stroom en gas per aanbieders van gaslicht flink verschillen, daarentegen moet u ook rekening houden met de vaste tarieven die de energiebedrijven doorberekent aan haar klanten. De zogenoemde vastrechtkosten, tevens wel administratieve kosten. Het is meestal mogelijk dat een contract zum beispiel voordelig lijkt door de lage energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog minder voordelig uit bent. Daarom kunt u met behulp van onze website eenvoudig de all-in prijzen berekenen en vergelijken.

Bij het vergelijken van energiemaatschappijen kunt u onder meer kijken naar de volgende eigenschappen;

  1. Extra kosten – De kosten voor het netwerk en vastrechtskosten kunnen differentiëren per leverancier, deze extra kosten kunnen flink in kostprijs uitmaken. Controleer om die reden altijd wat de meridiane maandprijs is bij uw geschatte verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze kosten voordeliger uit bent.
  2. Duurzaamheid van de geleverde energie – Bent u op zoek naar een groene gas- en stroomleverancier? Wanneer u onze energievergelijker gebruikt krijgt u tevens per direct een overzicht in hoe duurzaam de leverancier van gas en licht is! Bekijk het hier en maak terstond een energievergelijking.
  3. De contracttermijn – Energiecontracten lopen in de regel één, drie of vijf jaar, al zijn er op het moment ook contracten voor twee of vier 12 maanden. U kunt ook kiezen voor een flexibel energiecontract, deze is elke maand opzegbaar!

Controleer tevens wat andere klanten over een leverancier vertellen! Op deze website kunt u een beoordelingen lezen over uw energieleverancier. Zoals bij energiekosten vergelijken.