Meteen naar de inhoud

Gas Licht Vergelijken

Welke Energie Vergelijkingssite

De energievergelijker berekent de goedkoopste kosten voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de lasten voor licht en gas apart en kan op deze wijze het goedkoopste overeenkomst vaststellen. De premie voor elektriciteit wordt berekend door de elektriciteitskosten, belasting, leveringskosten, de vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor onderhoud van het netwerk te cumuleren, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze manier kunt u precies uw geschatte jaarkosten en prijzen per kWh terugvinden. De gaskosten worden gevormd door de kosten voor gas, belastingen, kosten voor levering, vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor netwerkonderhoud te cumuleren en hier de eventuele kortingen af te trekken. Op deze manier kunt u exact de de onkosten op jaarbasis herleiden en de kosten per kilowattuur licht of per kubieke meter gas.

Energie vergelijken is dé manier om de goedkoopste energiemaatschappij te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening besparen!

Pre’s van overstappen

  • Honderden euro’s geld besparen
  • Overstappen is compleet gratis
  • Zelf je ideale energieovereenkomst kiezen
  • Profiteren van acties

Energie vergelijken doe je voornamelijk op energieprijzen. Je kunt de energievergelijking persoonlijk maken door je eigen energieverbruik en adres in te vullen. Bij ons kun je lopende het energie vergelijken niet alleen filteren op prijs, maar tevens op onder meer beoordeling, duurzaamheid, geldigheid en type contract. Je kunt dus kiezen voor de voordeligste energieleverancier, maar ook voor de meest duurzame of de aanbieder met de beste beoordeling.

Energie vergelijken: waar moet je op letten?

Hier zetten we alle energiecontracten overzichtelijk voor je op een rij, gesorteerd op energieprijzen die je per jaar betaalt. We raden je aan om vooral naar eenjarige contracten te kijken met vaste tarieven. Waarom? Omdat je daarmee vaker van lagere prijzen én een aantrekkelijke welkomstbonus kunt profiteren.

Welkomstkorting en

Veel energiemaatschappijen bieden een welkomstbonus aan. Deze korting is al verwerkt in de energieprijzen in de energievergelijker. Je krijgt de welkomstkorting in de regel aan het eind van je energiecontract uitgekeerd. Als je voor een eenjarig contract gaat en elk jaar energie vergelijkt en overstapt, kun je elk 12 maanden opnieuw gebruikmaken van een welkomstkorting. Die welkomstbonus ligt vaak tussen de € 100,- en 300,-. Ontvang je die elk jaar, dan bespaar je heel wat euro’s.

Wat ga ik besparen bij de meest goedkope energieleverancier?

Welke energiemaatschappij de voordeligste energie en prijzen heeft, hangt van uw persoonlijke situatie af. Aan schattingen heeft u niet veel, u heeft dan alleen een indicatie wat het zou kunnen kosten. Soms lijkt de energie welkomstkorting heel hoog, maar bekijk dan wel even de geldigsheidsduur van het contract. Als u €250 cashback korting krijgt op een driejarig contract, dan is dat niet persé voordeliger. Wat u in gedachten moet houden is dat u met elk twaalf maanden overstappen al zo’n €250 bespaard. Start met energie vergelijken en bespaar.uitgaven aan gas en stroom bestaan uit de verbruikskosten, energiebelastingen, btw en vastrechtkosten. De tarieven voor energie veranderen enorm per leverancier en tevens uw vestigingsplaats kan effect hebben op de prijs. Enkele jaren bij eenzelfde leverancier klant blijven is niet kostenbesparend, daarom is het important om met regelmaat uw kosten te vergelijken met andere aanbieders. Via onze website vergelijkt u eenvoudig de prijzen van meer dan 15 leveranciers.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals wel eens eerder vermeld kunnen de kostprijzen voor stroom en gas per leveranciers flink verschillen, ook moet u ook letten op de vaste tarieven die de verzekeraars van gaslicht in rekening brengt. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is in de regel mogelijk dat een contract zum beispiel goedkoper lijkt door de goedkopere energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog duurder uit bent. Daarom kunt u met behulp van hier safe de all-in prijzen opzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van gas en stroom leveranciers kunt u onder meer rekening houden met de volgende factoren;

  1. Kosten voor energie – Hierbij kunt u kijken naar de stroomkosten per kWh en de kosten voor gas per m3. Het is tevens relevant om te bekijken of het een vast of variabel energietarief is. Bij een vast tarief betaalt u de volledige contractduur hetzelfde tarief, een variabel tarief kan elke maand anders zijn.
  2. Duurzaamheid van de geleverde energie – Bent u op zoek naar een groene energieleverancier? Wanneer u onze energievergelijker gebruikt krijgt u tevens per direct een zicht in hoe duurzaam de energieleverancier is! Bekijk het hier en maak aanstonds een energievergelijking.
  3. De duur van het contract – Energiecontracten lopen over het algemeen 1, drie of 5 jaar, al zijn er tegenwoordig ook overeenkomsten voor twee of 4 kalenderjaar. U kunt tevens gaan voor een flexibel energiecontract, deze is elke maand te annuleren!

Controleer tevens wat overige consumenten over een gas- en stroomleverancier denken! Op hier kunt u een waarderingen lezen over uw gas- en stroomleverancier. Zoals bij gas licht vergelijken.