Meteen naar de inhoud

Gaslicht Energievergelijker

Welke Energie Vergelijkingssite

De energievergelijker berekent de beste prijs voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de prijs voor licht en gas apart en kan op deze wijze het goedkoopste overeenkomst weergeven. De kostprijs voor stroom wordt berekend door de elektriciteitskosten, belasting, kosten voor levering, de kosten voor vastrecht en de gemiddelde kosten voor onderhoud van het netwerk op te tellen, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze manier kunt u precies uw geschatte kosten per jaar en kosten per kilowattuur terugvinden. De kosten voor gas worden gevormd door de gaskosten, belastingen, kosten voor levering, vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor netwerkonderhoud te cumuleren en hier de eventuele kortingen af te trekken. Op deze manier kunt u precies de kosten per jaar herleiden en de lasten per kWh stroom of per m3 gas.

Energie vergelijken is dé wijze om de meest goedkope energieleverancier te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening uitsparen!

Pluspunten van overstappen

  • Honderden euro’s geld besparen
  • Overstappen is compleet gratis
  • Zelf je ideale energiecontract kiezen
  • Profiteren van goede deals

Energie vergelijken doe je voornamelijk op energieprijzen. Je kunt de energievergelijking persoonlijk maken door je eigen energieverbruik en adres in te vullen. Bij ons kun je gedurende het energie vergelijken niet alleen filteren op prijs, maar tevens op onder andere beoordeling, duurzaamheid, looptijd en type contract. Je kunt dus kiezen voor de voordeligste energieleverancier, maar tevens voor de meest duurzame of de provider met de betere beoordeling.

Hoe werkt overstappen?

Heb je de energievergelijker gebruikt en ben je klaar voor de overstap? Na bevestiging van je nieuwe aanbieder heb je veertien dagen bedenktijd. Daarna zegt je nieuwe aanbieder het contract bij de vorige aanbieder op en ben je écht overgestapt. Bij verhuizing moet je jouw oude overeenkomst wél zelf annuleren.

Leveranciers vergelijken

Hier kun je overeenkomsten van alle energieaanbieders vergelijken. Wij geven je een totaal overzicht van de markt. Met de meeste leveranciers hebben wij een overeenkomst, waardoor we vaak betere tarieven kunnen bieden. Tevens de energieverzekeraars waar we geen overeenkomst mee hebben, worden getoond in de energievergelijker. Zo heb je een eerlijk overzicht.

Stap over naar de meest voordelige energieleverancier

Gebruik onze energievergelijker om de goedkoopste energieleverancier te vinden. Filter op energiesoort of overeenkomst of zelfs alleen op energie in plaats van energie en gas. Het is allemaal een mogelijkheid op welk moment u begint met energie vergelijken. U kunt zo precies een optie zijn waar het de energieprijzen aangaat maar tevens op het feit of het energiebedrijf u groene stroom kan leveren. Het filteren scheelt u een hoop uitzoeken waarmee het energie vergelijken een stuk makkelijker wordt. Er zijn consumenten die liever gaan voor een variabel tarief en niet willen vastzitten aan een langdurig energiecontract. De andere consument prefereert gebruikelijk grijze stroom zonder poespas.

Online energievergelijking

Wanneer u bij de energievergelijking een goede deal heeft gevonden kunt u deze snel online vinden op de website van de energieleverancier. Na het afsluiten van uw nieuwe contract hoeft u alleen nog uw huidige meterstand door te geven, de rest wordt allemaal voor u geregeld.

kosten voor energie kunnen per energieleverancier ontzettend verschillen en dit kan op jaarbasis al zomaar honderden euro’s besparen. De kosten voor gas en licht bestaan uit de kosten voor verbruik, belasting op energie, btw en netwerkkosten. De energietarieven veranderen flink per energieleverancier en ook uw vestigingsplaats kan effect hebben op de maandprijs. Lange tijd bij eenzelfde gas- en stroomleverancier klant blijven is niet voordelig, daardoor is het interessant om regelmatig uw tarieven te vergelijken met andere aanbieders. Via hier vergelijkt u eenvoudig de prijzen van meer dan 15 energieaanbieders.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals eerder vermeld kunnen de kostprijzen voor stroom en gas per energieleveranciers flink verschillen, ook moet u ook rekening houden met de vaste kosten die de leveranciers doorberekent aan haar klanten. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is wel eens een mogelijkheid dat een leveringsovereeenkomst bijvoorbeeld voordelig lijkt door de goedkopere energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog minder voordelig uit bent. Daarom kunt u op deze website zelfstandig de all-in prijzen berekenen en vergelijken.

Bij het vergelijken van energieaanbieders kunt u onder andere kijken naar de volgende factoren;

  1. Extra kosten – De kosten voor het netwerk en kosten voor vastrecht kunnen verschillen per energieleverancier, deze extra onkosten kunnen flink in maandpremie schelen. Check om die reden immer wat de meridiane maandprijs is bij uw geschatte verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze kosten voordeliger uit bent.
  2. Speciale acties – De energiemarkt is erg competitief, daarom gebruiken veel leverancier van gas en licht speciale acties om klanten te vinden. Profiteer van deze kortingsacties en scoor een kosteloos tablet, een lager energietarief of een ander presentje!
  3. De contractduur – Energiecontracten lopen normaal gesproken een, drie of 5 jaar, al zijn er Vandaag de dag tevens overeenkomsten voor twee of 4 twaalf maanden. U kunt tevens kiezen voor een flexibel energiecontract, deze is elke 30 dagen te annuleren!

Controleer tevens wat overige consumenten over een leverancier vinden! Op hier kunt u een beoordelingen lezen over uw leverancier. Zoals bij gaslicht energievergelijker.