Meteen naar de inhoud

Groene Energie Vergelijken

Gas Energie Vergelijken

De energievergelijker berekent de voordeligste kostprijs voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de kosten voor licht en gas apart en kan op deze wijze het goedkoopste contract aanbieden. De prijs voor stroom wordt berekend door de kosten voor elektriciteit, belasting, kosten voor levering, de kosten voor vastrecht en de gemiddelde netwerkkosten te cumuleren, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze wijze kunt u precies uw geschatte jaarkosten en kosten per kilowattuur terugvinden. De gaskosten worden vastgesteld door de gaskosten, belastingen, kosten voor levering, kosten voor vastrecht en de gemiddelde kosten voor netwerkonderhoud op te tellen en hier de eventuele kortingen af te halen. Op deze manier kunt u precies de kosten per jaar berekenen en de prijs per kWh elektriciteit of per kubieke meter gas.

Energie vergelijken is dé wijze om de goedkoopste energieleverancier te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening geld overhouden!

Pre’s van overstappen

  • Honderden euro’s uitsparen
  • Overstappen is helemaal gratis
  • Zelf je ideale energieovereenkomst kiezen
  • Profiteren van acties

Energie vergelijken en overstappen kan meteen op deze website. Zodra wij je gegevens hebben verwerven, sturen we dit door naar de betreffende energieleverancier. Tevens zeggen wij, indien dat nodig is, het energieovereenkomst bij je huidige leverancier op. Je hebt altijd 2 weken wettelijke bedenktijd en gedurende het overstapproces blijf je gewoon aangesloten op het energienet. Wij regelen samen met de leverancier dat je overstap vlekkeloos verloopt. Jij hoeft je dus nergens zorgen om te maken!

Actuele en onafhankelijke energievergelijker

Onze website is een van de grootste onafhankelijke energievergelijkers van dit land. Ga je energietarieven vergelijken op deze website? Dan ben je verzekerd van een actueel overzicht. Alle energietarieven in onze energievergelijker worden namelijk dagelijks bijgewerkt door verschillende partners.

Iedere dag ontvangen wij de nieuwe tarieven rechtstreeks van de energieleverancier. Als je via ons gaat energie vergelijken, dan kun je er dus zeker van zijn dat je de betere energieleverancier vindt die bij jouw geval past. Bovendien zijn wij heel transparant in de opbouw van je energiecontract. Daarom kun je lopende het energie vergelijken tevens te allen tijde zien uit hoe hoog de leveringskosten zijn, maar tevens de hoogte van de netwerkkosten, belasting en toeslagen. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Opzegvergoeding energiecontract

Wil je van energie overstappen? Hou daarbij te allen tijde rekening met de einddatum van je huidige energiecontract. Als je vóór het eind van je contract overstapt, moet je een opzegvergoeding betalen. Tevens ben je dan de eventuele welkomstbonus kwijt. Als je een deel van de welkomstkorting al verkrijgen hebt, kan het zelfs zo zijn dat je deze moet terugbetalen. Loopt je energiecontract binnen 2 maanden af? Dan kun je overstappen. Het nieuwe energieovereenkomst gaat dan in op het moment dat je huidige contract afloopt.

Online de meest voordelige energiemaatschappijen vinden

Onze website heeft de voordeligste energieaanbieders, acties, tarieven en aanbiedingen voor u in de energievergelijker verzameld. Op basis van uw verbruik en adresgegevens kunt u de meest goedkope energieleverancier voor uw adres vinden. Met de energievergelijking zet u alle energie aanbiedingen van de leveranciers eenvoudig en simpel op een rij. Op die manier kunt u de goedkoopste energie vinden en kiezen. Uiteraard zijn er immer zaken waar u mee rekening dient te houden. Daarover vertellen wij u graag meer.

Energieleveranciers vergelijken op kwaliteit

Klik op de naam van de energiemaatschappij voor meer gegevens en om de gemiddelde beoordeling te bekijken. U kunt aldus alle energiemaatschappijen vergelijken op kwaliteit. Uw ervaringen zijn belangrijk. Heeft u ervaringen met een zekere energieleverancier? Deel deze dan op de daarvoor bestemde pagina zodat andere consumenten met behulp van uw review energiebedrijven vergelijken. gas en licht bestaan uit de kosten per eenheid, energiebelastingen, btw en netwerkkosten. De tarieven voor energie veranderen ontzettend per energieleverancier en ook uw woonplaats kan effect hebben op de maandprijs. Jarenlang bij dezelfde gas- en stroomleverancier klant blijven is niet voordelig, daarom is het interessant om met regelmaat uw maandlasten te vergelijken met andere leveranciers

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals wel eens eerder gezegd kunnen de kostprijzen voor energie per gas- en stroomleveranciers flink verschillen, ook moet u ook letten op de vaste lasten die de energieaanbieders doorberekent aan haar klanten. De zogenoemde vastrechtkosten, tevens wel administratieve kosten. Het is meestal een mogelijkheid dat een contract bijvoorbeeld goedkoper lijkt door de lage energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog minder goedkoop uit bent. Daarom kunt u via onze website safe de all-in prijzen uitzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van gas en stroom leveranciers kunt u onder meer letten op de volgende eigenschappen;

  1. Extra kosten – De netwerkkosten en vastrechtskosten kunnen differentiëren per energieleverancier, deze extra onkosten kunnen flink in premieprijs schelen. Controleer daarom zo goed als mogelijk wat de gemiddelde maandprijs is bij uw geschatte verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze uitgaven voordeliger uit bent.
  2. Duurzaamheid van de geleverde energie – Bent u op zoek naar een groene gas- en stroomleverancier? Wanneer u onze energievergelijker gebruikt krijgt u ook onmiddellijk een inzicht in hoe duurzaam de energieleverancier is! Bekijk het hier en maak terstond een energievergelijking.
  3. De contracttermijn – Energiecontracten lopen in de regel één, drie of vijf jaar, al zijn er Vandaag de dag ook contracten voor 2 of vier jaar. U kunt ook kiezen voor een flexibel energiecontract, deze is elke 30 dagen te annuleren!

Controleer ook wat overige consumenten over een energieleverancier vertellen! Op hier kunt u een reviews lezen over uw leverancier van gas en licht. Zoals bij groene energie vergelijken.