Meteen naar de inhoud

Overstappen Energie Vergelijken

Stroom Energie Vergelijken

De energievergelijker berekent de laagste premie voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de lasten voor licht en gas apart en kan op deze wijze het voordeligste contract vaststellen. De premie voor elektriciteit wordt berekend door de kosten voor elektriciteit, belasting, kosten voor levering, de kosten voor vastrecht en de gemiddelde netwerkkosten op te tellen, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze wijze kunt u exact uw geschatte kosten per jaar en kosten per kWh terugvinden. De gaskosten worden samengesteld door de gaskosten, belastingen, kosten voor levering, vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor netwerkonderhoud te cumuleren en hier de eventuele kortingen af te halen. Op deze wijze kunt u precies de kosten per jaar berekenen en de lasten per kWh stroom of per kubieke meter gas.

Energie vergelijken is dé wijze om de voordeligste energieleverancier te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening besparen!

Pluspunten van overstappen

  • Honderden euro’s geld besparen
  • Overstappen is volledig gratis
  • Zelf je ideale energiecontract kiezen
  • Profiteren van acties

Energie vergelijken en overstappen kan stante pede op deze website. Zodra wij je gegevens hebben verwerven, sturen we dit door naar de betreffende energieleverancier. Tevens zeggen wij, indien dat nodig is, het energieovereenkomst bij je huidige leverancier op. Je hebt immer 14 dagen wettelijke bedenktijd en lopende het overstapproces blijf je ordinair aangesloten op het energienet. Wij regelen samen met de leverancier dat je overstap vlekkeloos verloopt. Jij hoeft je dus nergens zorgen om te maken!

Energie vergelijken: waar moet je op letten?

Op onze website zetten we alle energiecontracten overzichtelijk voor je op een rij, gesorteerd op energieprijzen die je per twaalf maanden betaalt. We raden je aan om ook naar éénjarige contracten te kijken met vaste tarieven. Waarom? Omdat je daarmee vaker van lagere prijzen én een aantrekkelijke welkomstbonus kunt profiteren.

Goedkope energie

Ben je op zoek naar goedkope energie? In onze energievergelijker komt het voordeligste energieovereenkomst immer bovenaan te staan. Welk contract dit is, is afhankelijk van je energieverbruik en het moment waarop je energie vergelijkt. En natuurlijk van de exclusieve kortingen die leveranciers aanbieden. Vergelijk energie en check wat voor jou de voordeligste energiedeal is.

Besparen op de energierekening. Voor veel klanten omvat deze zin al hun goede voornemens voor het nieuwe 12 maanden. Energiebewust leven is nog nooit zo van invloed geweest. Ernaast wordt het leven ook continu duurder, waardoor we dolgraag willen geld overhouden op de maandelijkse lasten. Dat is niet altijd even eenvoudig. Een nieuwe weg inslaan blijkt over het algemeen een enorme struikelblok voor de meeste mensen te zijn. Plotseling veel minder energie verbruiken is in de regel niet mogelijk. klanten vervallen uiteindelijk in hun oude gewoontes. Het is veel beter om je eenvoudige energiebesparende hints eigen te maken. Je hoeft niet in de kou te zitten of met de hand te wassen. Energie besparen hoeft niet vervelend te zijn. Sterker nog: het is zelfs heel gemakkelijk, zeker als je er een gewoonte van maakt. Je kunt tevens geld overhouden door over te stappen van energieleverancier. Uit onderzoek blijkt dat veel consumenten gedurende een lange periode bij dezelfde leverancier blijven. Dan ben je echter een dief van je eigen portemonnee. Overstappen loont. Hiermee kun je zelfs honderden euro’s per jaar uitsparen. Maar hoe pak je dit aan? Hoe moet ik energie vergelijken?

Welke energiemaatschappij heeft de voordeligste energie aanbiedingen

Er zijn heel veel energiebedrijven op de Nederlandse energiemarkt dus grote kans dat u op enkele goedkope energie aanbiedingen zult stuiten. Met energie vergelijken zult u ondervinden hoeveel energiebedrijven er zijn. Als u nu een x bedrag betaalt voor uw energie en gas dan ziet u in de energievergelijking wie er allemaal goedkoper zijn dan uw huidige energiebedrijf. Reden te meer om te starten met een nieuwe energievergelijking gebaseerd op uw situatie.

Energieleveranciers vergelijken op kwaliteit

Klik op de naam van de energiemaatschappij voor meer gegevens en om de gemiddelde beoordeling te bekijken. U kunt dientengevolge alle energieaanbieders vergelijken op kwaliteit. Uw ervaringen zijn belangrijk. Heeft u ervaringen met een zekere energieleverancier? Deel deze dan op de daarvoor bestemde pagina zodat andere klanten met behulp van uw review energieleveranciers vergelijken. energie bestaan uit de kosten voor verbruik, energiebelastingen, btw en vastrechtkosten. De energietarieven schelen ontzettend per energieleverancier en tevens uw vestigingsplaats kan effect hebben op de kosten. Enkele jaren bij dezelfde energieleverancier klant blijven is niet kostenbesparend, daardoor is het important om regelmatig uw tarieven te vergelijken met andere aanbieders. Via deze website vergelijkt u simpel de prijzen van meer dan 15 gas- en stroomleveranciers.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals eerder gezegd kunnen de kosten voor stroom en gas per gas- en stroomleveranciers flink verschillen, daarentegen moet u tevens letten op de vaste lasten die de gas- en stroomleveranciers doorberekent aan haar klanten. De zogenoemde vastrechtkosten, tevens wel administratieve kosten. Het is in de regel een optie dat een overeenkomst zum beispiel goedkoper lijkt door de goedkopere energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog duurder uit bent. Daarom kunt u via hier zelfstandig de all-in prijzen opzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van gas en stroom leveranciers kunt u onder andere rekening houden met de volgende eigenschappen;

  1. Extra kosten – De netwerkkosten en vastrechtskosten kunnen differentiëren per gas- en stroomleverancier, deze extra kosten kunnen flink in maandprijs bepalen. Bekijk daarom zo goed als mogelijk wat de gemiddelde maandprijs is bij uw geschatte verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze vaste kosten voordeliger uit bent.
  2. Duurzaamheid van de geleverde energie – Bent u op zoek naar een groene leverancier van gas en licht? Wanneer u onze energievergelijker gebruikt krijgt u tevens onmiddellijk een overzicht in hoe duurzaam de energieleverancier is! Bekijk het hier en maak acuut een energievergelijking.
  3. De duur van de overeenkomst – Energiecontracten lopen normaal gesproken één, drie of vijf jaar, al zijn er tegenwoordig ook contracten voor 2 of 4 twaalf maanden. U kunt ook kiezen voor een flexibel energiecontract, deze is elke maand te annuleren!

Bekijk tevens wat overige consumenten over een energieleverancier vinden! Op deze website kunt u een waarderingen lezen over uw leverancier. Zoals bij overstappen energie vergelijken.