Gas En Elektra | Vergelijk Nu Gas en Stroom

Met onze vergelijkingstool voor gas en stroom kunt u simpel verschillende leveranciers van gas en stroom naast elkaar zetten op basis van kosten, contractduur, duurzaamheid en het energietarief. Wanneer u uw jaarverbruik bij de hand heeft kunt u deze ook invoeren in de vergelijker, hierdoor zal u een goed beeld krijgen van de kosten per maand bij uw eventuele nieuwe energieleverancier.

Online energievergelijking

Wanneer u bij de energievergelijking een goede aanbieding heeft gevonden kunt u deze simpel online afsluiten op de website van energieaanbieder. Na het afsluiten van uw nieuwe overeenkomst hoeft u alleen nog uw meterstanden door te geven, de rest wordt allemaal voor u geregeld.

goedkoop gas en stroom

Tarieven voor energie kunnen per leverancier best veel verschillen en dit kan op maandbasis al snel honderden euro’s schelen. De kosten voor|uitgaven aan} energie bestaan uit de kosten per eenheid, belasting op energie, btw en netwerkkosten. De energietarieven veranderen ontzettend per energieleverancier en ook uw woonplaats kan effect hebben op de maandprijs. Jarenlang bij eenzelfde leverancier blijven is niet kostenbesparend, om die reden is het important om regelmatig uw maandlasten te vergelijken met andere aanbieders. Via onze website vergelijkt u eenvoudig de kostprijzen van meer dan 15 leveranciers.

Waarom vergelijken?

Wist u dat gas en stroom vergelijken dé manier is om de meest voordelige energieleverancier te vinden? En dat u daardoor veel uitgaven aan energie kunt besparen? Het invullen van de vergelijker is ook nog eens erg gemakkelijk. En overstappen daarna ook!

Door het vergelijken van energie, ook wel energie, kunt u simpel jaarlijks veel geld besparen. Via onze website kunt u energieleveranciers vergelijken op basis van bijvoorbeeld prijs, kwaliteit en reviews van andere klanten. Met onze energievergelijker vindt u binnen enkele ogenblikken de voordeligste leverancier. Hierdoor bespaart u eenvoudig honderden euro’s op uw gas- en stroomrekening. Probeer het ook en vergelijk eenvoudig tot wel vier energiecontracten op basis van welkomstkortingen, tarieven en andere eigenschappen.

  • Duurt maar een paar minuten.
  • Overstappen is snel gedaan.
  • Het voordeel is al snel enkele 100-en euro’s

Gas en stroom vergelijken levert geld op! Ook u kunt honderden euro’s per jaar overhouden aan uw energiekosten. U kunt er misschien wel voor kiezen om uw contract voor 2 of 3 jaar vast te laten zetten, dan bent u verzekerd tegen stijgende prijzen. Echter, aanbieders van gaslicht bieden steeds hogere overstapkortingen aan voor nieuwe consumenten. Daar kunt u voordeel mee halen door elk jaar opnieuw te vergelijken. Vergelijk dus ieder jaar opnieuw uw kosten aan energie op onze website en profiteer van veel voordeel.

 

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals eerder vermeld kunnen de kostprijzen voor stroom en gas per aanbieders van gaslicht flink verschillen, daarnaast moet u ook letten op de vaste kosten die de leveranciers doorberekent aan haar klanten. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is in enkele gevallen mogelijk dat een overeenkomst zum beispiel voordelig lijkt door de goedkopere energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog minder goedkoop uit bent. Daarom kunt u met behulp van onze website eenvoudig de all-in prijzen opzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van energiecontracten kunt u onder andere kijken naar de volgende factoren;

  1. Energietarieven.

Hierbij kunt u rekening houden met de stroomkosten per Kilowattuur en de kosten voor gas per kubieke meter. Het is ook belangrijk om te bekijken of het een vast of variabel tarief is. Bij een vast tarief betaalt u de hele contractperiode hetzelfde tarief, een variabel tarief kan elke maand anders zijn.

  1. Extra kosten

De netwerkkosten en vastrechtskosten kunnen verschillen per leverancier van gas en licht, deze extra kosten kunnen flink in prijs bepalen. Bekijk om die reden immer wat de gemiddelde prijs per maand is bij uw gemiddelde verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze uitgaven voordeliger uit bent.

  1. Speciale acties

De energiemarkt is erg competitief, om die reden gebruiken bijna alle leverancier speciale acties om klanten aan te trekken. Profiteer van deze acties en scoor een gratis tablet, een lager tarief voor energie of een ander presentje!

  1. Duurzaamheid van de geleverde energie.

Bent u op zoek naar een groene gas- en stroomleverancier? Wanneer u onze energievergelijker gebruikt krijgt u ook onmiddellijk een overzicht in hoe duurzaam de leverancier is! Bekijk het hier en maak direct een energievergelijking.

  1. De contractduur.

Energiecontracten lopen normaal gesproken één, drie of 5 jaar, al zijn er op het moment ook aanbiedingen voor 2 of 4 jaar. U kunt ook gaan voor een flexibel energiecontract, deze is elke maand te annuleren!

Controleer ook wat andere gebruikers over een gas- en stroomleverancier vertellen! Op onze website kunt u een waarderingen lezen over uw leverancier.

Wat zijn normale energietarieven?

Nederlandse huishoudens betaalden het afgelopen jaar gemiddeld €0,65 per m3 gas en €0,23 per kWh stroom. Ondanks dat stroom bijvoorbeeld maar €0,07 per kWh kost ligt de prijs enorm hoger, dit kan komen door 3,5 cent btw en maar liefst 12 cent energiebelasting. In feite bestaat een groot deel van uw rekening voor energie uit energiebelastingen en btw! Een gemiddeld huishouden gebruikt per jaar 1.525 kubieke meter gas en 3.340 kWh elektriciteit wat ongeveer neerkomt op een kostenplaatje van €147,00 per 30 dagen. Gas- en stroomleveranciers mogen zelfstandig hun tarieven bepalen maar zijn wel gebonden aan een maximum tarief. De maximale kosten voor gas en licht worden bepaald door de ACM. Kent u uw exacte gebruik? Dan kunt u met onze energievergelijker eenvoudig het goedkoopste energiecontract vinden. Door het invoeren van uw gegevens kan de vergelijker de voordeligste deal vinden.

Vaste energiekosten

Naast de energietarieven bestaat de rekening voor energie ook voor een deel uit vaste kosten, ook deze kunnen enorm oplopen. Per 12 maanden betaalt u voor stroom gemiddeld al snel €275,00 vaste kosten per 12 maanden en voor gas ook nog een 215,00. Voor stroom heeft dit vooral te maken met de teruggave energiebelasting en voor gas met de lasten voor de aansluiting van gas en de huur van de gasmeter.

Energietarieven vergelijken en besparen

Consumenten die bijna nooit overstappen kunnen best veel besparen door te [wisselen van gas- en stroomleverancier. Als u al langer klant bent bij een gas- en stroomleverancier betaalt u waarschijnlijk te veel voor uw gas en stroom en liggen de energieprijzen gemiddeld gezien hoog. Door over te stappen kunt u al gauw €300,00 overhouden!

Hoe werkt de energievergelijker

Met de energievergelijker kunt u eenvoudig en snel onder andere energiecontracten vergelijken van EON, DealDirect, Electrabel, Oxxio, Nuon, Energiedirect, Miky Energie Topdeal en de Nederlandse Energie Maatschappij! Om het betrouwbaar te krijgen kunt u uw huidige verbruik invoeren, uw postcode, de gewenste contractduur en eventueel de mate van duurzaamheid. Met de gegevens calculeert de energievergelijker binnen korte tijd de beste contracten voor energie! Wanneer een leverancier van gas en licht een speciale actie heeft lopen dan vindt u deze ook terug in het overzicht.

 

Hoe berekent de energievergelijker?

De energievergelijker berekent de voordeligste prijs voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de lasten voor licht en gas apart en kan op deze wijze het beste contract aanbieden. De prijs voor licht wordt berekend door de kosten voor elektriciteit, belasting, leveringskosten, de kosten voor vastrecht en de gemiddelde kosten voor onderhoud van het netwerk op te tellen, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te trekken. Op deze manier kunt u precies uw geschatte jaarkosten en prijzen per kilowattuur terugvinden. De gaskosten worden samengesteld door de gaskosten, belastingen, leveringskosten, kosten voor vastrecht en de gemiddelde kosten voor netwerkonderhoud op te tellen en hier de eventuele kortingen af te trekken. Op deze manier kunt u exact de jaarkosten herleiden en de prijs per kWh elektriciteit of per m3 gas.

goedkoopste leverancier van gas en stroom

Overstappen van gaslicht

Voldoende reden om over te stappen van energie. Of niet? Wanneer u ook wilt overstappen dan raden wij u aan om gebruik te maken van onze energievergelijker. Zo weet u precies wat u voor gas en elektriciteit gaat afdragen. Na het invoeren van uw verbruik ziet u direct welke leverancier van gas en licht het voordeligste is. Daarnaast kunt u nog filteren op basis van met name looptijd, duurzaamheid en gas- en stroomleverancier. In het geval u een keus hebt gemaakt kunt u het contract aangaan in onze vergelijker of via de website van de energieleverancier. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Na uw wettelijke bedenktijd zal uw nieuwe energieleverancier uw huidige leverancier opzeggen. Hier hoeft u zelf niets voor te doen. Zelf hoeft u enkel eenmalig uw meterstanden door te geven. Verder wordt alles geregeld! Wanneer alles is geregeld ontvangt u vanzelf bericht van uw nieuwe gas- en stroomleverancier. Zo eenvoudig is het, vergelijk nu alle energieleveranciers en kies de beste!

Scroll to top